کیک و کلوچه
خانه / کلوچه / کلوچه چیست

کلوچه چیست

کلوچه چیست  :این سوال ممکن است بارها به ذهن شما رسیده و بدنبال جواب آن بوده باشید.ما قصد داریم در این مقاله در مورد اینکه کلوچه چیست ، انواع کلوچه و مواد اولیه ساخت کلوچه به صورت صنعتی را مورد بررسی قرار دهیم

کلوچه نوعی شیرینی است که از آردگندم، شکر و روغن تهیه می‌شود.با اضافه کردن پودر نارگیل یا شکلات به خمیر کلوچه می‌توان کلوچه نارگیلی یا شکلات تهیه کرد و موادی که برای تهیه کلوچه استفاده میشود تقریبا همان موادی است که برای تهیه کیک استفاده میشود.

 

 

کلوچه چیست

 

 

کلوچه اولین بار در کجا پخته شد؟

اولین بار در جهان کلوچه در قرن هفتم میلادی در ایران پخته شد

 

واژه شناسی کلوچه

 

گویا واژه «کلوچه» در زبان فارسی با واژه‌های مشابه خود در دیگر زبان‌های هندواروپایی از یک ریشه است؛ قیاس کنید با روسی: Кулич (کولیچ) و یونانی: κόλλιξ (کولیکس).  که در زیر تصویر دو کلوچه هندی (راست)و روسی (چپ)را میتوانید مشاهده نمایید

 

کلوچه چیستکلوچه چیست

 

شعر سروده شده درباره کلوچه

 

این واژه در شعری که در قرن نهم هجری توسط شاعر طنز گوی بسحاق اطعمه سروده شده است به خوبی  بیان شده است

کاک و کلوچه نسبتش گر به دو ماه کرده‌ام

سهل مبین که فکر آن من به دو ماه کرده‌ام

و در فرهنگ بزرگ سخن، لغت‌نامة دهخدا، فرهنگ فارسی معین و عمید این واژه را فارسی دانسته‌اند.

 

جغرافیای پخت کلوچه در ایران

 

نقشه شهر لاهیجان

 

مردم هر شهر یا استانی در کشور ایران بنا به سلیقه، طعم و مواد اولیه موجود در منطقه جغرافیایی مورد نظر خود اقدام به پخت کلوچه نموده اند به همین دلیل جغرافیای پخت کلوچه در ایران بسیار پراکنده و متنوع می باشدو کلوچه های پخته شده در ایران دارای تنوع بسیار فراوان از لحاظ شکل و طعم و مزه و مواد تشکیل دهنده آنها می باشد.

مهمترین و عمده ترین و مشهورترین شهری که کلوچه های آن در سطح ایران و جهان شناخته شده است شهر لاهیجان می باشد.کلوچه لاهیجان دارای طعم های بسیار متنوع و دلنشین است.این شهر با داشتن بیشترین کارخانه ها  و کارگاههای تولید کلوچه مقام اول در تولید کلوچه ایران را در اختیار دارد.

 

انواع کلوچه ها بر اساس شهر

 

  • کلوچه لاهیجان
  • کلوچه فومن
  • کلوچه همدان
  • کلوچه شیراز
  • کلوچه کاشان
  • کلوچه سیستانی
  • کلوچه زابلی
  • کلوچه تبریزی

 

 

انواع طعم های کلوچه

 

  1. کلوچه گردویی
  2. کلوچه نارگیلی
  3. کلوچه شکلاتی
  4. کلوچه خرمایی
  5. کلوچه دارچینی
  6. کلوچه موزی
  7. کلوچه دارچینی
  8. کلوچه پسته ای
  9. کلوچه کنجدی

 

مواد اولیه ساخت کلوچه

 

  1. آرد مخصوص پخت کلوچه
  2. تخم مرغ
  3. شکر
  4. وانیل
  5. بکینگ پودر
  6. روغن یا کره
  7. طعم دهنده های خوراکی
  8. و افزودنیهایی مانند گردو ،کاکائو،پسته،پودر نارگیل،کشمش،چیپس شکلات و …

 

 

 

اولین مردان کلوچه ساز ایران چه کسانی بودند؟

 

بسیاری محمد علی بگلری را به عنوان پدر صنعت کلوچه سازی در کشور می شناسند زیرا او اولین کسی بود که کارگاه سنتی کلوچه پزی در لاهیجان راه اندازی و اولین واحد صنعتی را نیز احداث کرده است ولی در این بین باید گفت که رقابت شدیدی بین خانواده بگلری و پاکدامن همیشه در این زمینه وجود داشته است و آن ها این مسیر را تقریبا همزمان با هم طی کرده اند و البته همچنان نیز با گذشت بیش از ۶ دهه رقابتشان ادامه دارد.

 

محمد بگلری

 

محمد بگلری کارش را در سال ۱۳۳۲ با پخت نوعی شیرینی سنتی و در کارگاه کوچکی که داشت شروع کرد؛ او آرد گندم، آرد برنج، مغز گردوی ساییده شده، شکر و… را با یکدیگر مخلوط می کرد و آن ها را در فری که در کارگاه داشت می پخت و به مغازه ها، شیرینی فروشی ها و… می فروخت؛ کاری که بیش از ۲۰ سال به همین روش انجام می داد.

تا اینکه حضورش در یک برنامه و سمینار دیدی جدید به او داد و بگلری را به فکر فرو برد؛ سمیناری در ارتباط با صنایع غذایی و ماشین آلات نوین که در شیراز برگزار شده بود و در آن مسئول یکی از شرکت های ژاپنی سخنرانی درباره ساخت ماشین آلات جدید ارائه داد؛ پس از پایان سخنرانی محمد بگلری با این فرد صحبت کرد و به این نتیجه رسید که بهتر است با آن ترکیبات سنتی کلوچه های صنعتی تولید و کارگاه خود را صنعتی کند.

او بعد از این ایده سرمایه اولیه اش را جمع آوری کرد، زمین خرید و ماشین آلات مورد نیازش را طراحی و سفارش داد و این گونه بود که در سال ۱۳۵۳ شرکت کلوچه نوشین فرد راه اندازی شد که محصولاتش را با برند نوشین لاهیجان تولیدکرده و تاکنون می کند.

 

کلوچه نوشین

 

 

هرمز پاکدامن

 

موسس و بنیانگذار کلوچه نادری هرمز پاکدامن است که در سال ۱۳۲۱ یعنی در اوج سال های اشغال ایران توسط متفقین و گیرودار جنگ جهانی متولد شد. پدر او بقالی کوچکی در یکی از محله های قدیمی لاهیجان داشت و از همان کودکی هرمز در مغازه پدرش کار می کرد، اما بعد از فوت پدر به دلیل اینکه زندگیشان کفاف مخارج را نمی داد با یکی دوستان پدر که شیرینی پز ماهری بود، شریک شدند وکاربری مغازیشان به شیرینی پزی تغییر پیدا کرد.

البته در ابتدا آن ها مشتری های چندانی نداشتند و به همین خاطر تصمیم گرفتند برای پیدا کردند مشتری بخشی از فروش شیرینی و کلوچه هایشان را به فروشنده های دوره گرد بسپارند. دستفروشانی که به خیابان ها و زمین های کشاورزی می رفتند و کلوچه ها را به کشاورزان می فروختند؛ این ایده هرمز پاکدامن با استقبال کشاورزان رو به رو شد زیرا آن ها نمی توانستند در زمان کار در مزرعه، کارشان را رها کنند و برای خرید بروند و از طرفی کلوچه و شیرینی می توانست برایشان میان وعده های خوبی باشد. این کار باعث شد کم، کم نام شیرینی پزی آن ها سرزبان ها بیفتد و مشتریان بسیاری پیدا کنند

 

کلوچه چیست

 

اولین کلوچه استاندارد در ایران

 

سازمان استاندارد ملی ایران پس از کنترل و بررسی نحوه تولید و کیفیت مواد غذایی تولید شده در ایران، اقدام به اعطای نشان ملی استاندارد ایران برای شرکت تولیدکننده آن می کند. این نشان برای شرکت تولید کننده و مصرف کنندگان، بسیار دارای اهمیت است زیرا مصرف کنندگان با مشاهده آن بر روی بسته بندی مواد غذایی به سلامت و بهداشت آن پی می برند

از طرف دیگر شرکت های تولید کننده با تبلیغات استاندارد بودن محصولات تولیدی خود به جذب مشتریان بیشتر اقدام می کنند. جالب است بدانید شرکت کلوچه سازی جوادیان که در استان گیلان و شهرستان زیبای لنگرود قرار دارد اولین شرکت تولیدی کلوچه در ایران محسوب می شود که موفق شد به این نشان ارزشمند دست یابد.

 

 

اولین کلوچه استاندارد ایران

 

 

 

 

مطلب پیشنهادی

پخش و فروش کلوچه و کیک

پخش و فروش کلوچه در تمام شهرهای ایران

پخش و فروش کلوچه در سراسر ایران به دو روش پخش گرم و پخش سرد …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کیک و کلوچه